Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Galagonya virágos hajtásvég 50 g

Galagonya virágos hajtásvég 50 g
343 Ft

Crataegi folium cum flore 50 g (Crataegus monogyna - Egybibés galagonya)

A szív megmentőjének is nevezik. Érdekesség, hogy maga a cserje is rendkívül hosszú életű. Már az antik világban is ismerték gyógyhatását, a hiedelem szerint távol tartotta a rontást, a gonosz erőket. Írországban a tündérek fájának nevezik. Érelmeszesedésre, koszorúér bántalmakra, elégtelen szívműködésre, magas vérnyomásra.
Rendkívül jó szíverősítő, szívnyugtató. Erősíti a szívizomsejteket, az érfalakat. Értágító, vérnyomáscsökkentő, így a koszorúér-betegségek esetén jótékony a fogyasztása. Kiváló öregkori szívpanaszokra, de a fáradt, stresszben élő ember szívére is. Stresszoldó, nyugtató, így szorongás, alvásproblémák kezelhetőek vele. Változókorban csökkenti a hangulati ingadozásokat, a hőhullámokat.

Adagolás: 1-2 kiskanál virágzatból forrázatot készítünk 2dl vízzel, majd lefedve hűlni hagyjuk. 15 perc után leszűrjük. Napi 1-3 csészével fogyasszuk, amíg szükséges. Nyugtató hatása miatt este, lefekvés előtt 1 órával fogyasszuk, vízhajtó hatása miatt reggel, napközben.

Figyelem: nem szívbetegek esetén tartós fogyasztása túl alacsony vérnyomást okozhat, így csak szükség esetén fogyasszuk, és alkalom- vagy kúraszerűen.

Webáruház készítés