Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Sárgabarack magbél Hunza 200 g

Sárgabarack magbél Hunza 200 g
  • Sárgabarack magbél Hunza 200 g
Fő kategória >Reformélelmiszerek >Aszalványok, olajos magvak
1 993 Ft1993

Vannak a földön olyan népcsoportok, mint például a Hunzák, akik között igen magas számban élnek 99 évesnél is idősebb, jó egészségnek örvendő, aktív, derűs emberek. A hunza emberek hosszú életnek nincsenek igazi titkai.

A kulcs az egyszerűségben, a mértékletes étkezésben és a sok ezer kajszibarack fában rejlik. Hunza völgye Kína, Tadzsik föld és Pakisztán határán húzódik, ide még nem jutott el a civilizáció romboló hatása.

Ebben az országban a pénz fogalmát sokáig nem ismerték, a gazdagságot az ember birtokában lévő sárgabarackfák számában mérték. A Hunzák a sárgabarack legértékesebb részének a csonthéjban található magot tartják.

A napjainkban hivatalosan elfogadott orvostudomány nem tud választ adni arra, miért mentesek a Hunzák a civilizáció betegségeitől. Érdemes megfigyelnünk, hogy a hagyományos hunza étrend sárgabarackmaggal kiegészülve, az átlagos étrendnél mintegy kétszázszor több nitrilozidot tartalmaz.
Talán ebben rejlik a hunza emberek hosszú életének titka?

B17 vitamin

Egy szem sárgabarack magbél az édes fajtából 1-5 mg, a keserű magbél 15 - 25 mg nitrilozidot azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 250-300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat. Egy közismert példa a vízben oldódó vitamin hiányára: Egy másik igen fontos vízben oldódó vitamin a C-vitamin, melynek hiánya skorbutot, az immunrendszer gyenge működését eredményezi. Mint ahogy a C-vitamin a skorbut megelőzésére, úgy a B-17 vitamint a rák megelőzésére alkalmazhatjuk.

Rákbetegségek gyógyítására nem alkalmas.

Webáruház készítés