Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Amarántmag bio klorofill 250g

Amarántmag bio klorofill 250g
  • Amarántmag bio klorofill 250g

Egyedülállóan komplex beltartalom!

Az amaránt mag beltartalmát vizsgálva és összehasonlítva a búzáéval vagy más gabonafélével több vonatkozásban lényeges eltérést mutat:

 

Fehérje (%)

Lizinhányad (%)

Szénhidrát (mg)

Kalcium (mg)

Vas (mg)

Magnézium (mg)

Amaránt

16

8,5

63

162

10

280

Búza

10

3,5

71

41

3,3

20

Amaránt/búza

160%

243%

89%

395%

300%

1400%

Kukorica

9

2,5

74

20

1,8

7

Rozs

13

4

73

38

2,6

-

Hajdina

12

5,8

72

33

2,8

-

Rizs

7

2,7

77

32

1,6

13

Az amaránt aminosav összetétele harmonikusan kiegyenlített, ennek köszönhetően fehérje tartalma kiválóan hasznosul (75%). Állatkísérletek igazolják, hogy a nyers mag fehérjéinek biológiai értéke magasabb még a legközismertebb fehérjeforrásénál is, ami hőkezeléssel még tovább fokozható.

Amaránt

75

Tehéntej

72

Szója

68

Árpa

62

Búza

60

Földimogyoró

52

Kukorica

44

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.

Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Ez nemcsak a vegetáriánusok számára lehet érdekes, akiknek szervezetük vashoz juttatása táplálkozásuk egyik Achilles-pontja, hanem a világ lakosságának 20%-át kitevő valamennyi vashiányosnak.

Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.

Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.

Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is elérhető.

Felhasználási módok végtelen tárháza

Étrendünkbe való beillesztése többféle módon is lehetséges:

A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret. Lisztje, kelt tésztában 5-10, egyéb esetekben 10-50%-ban helyettesítheti a búzalisztet.

Webáruház készítés