Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Ferencz József gyógyvíz keserűsós és glaubersós 0.7 l

Ferencz József gyógyvíz keserűsós és glaubersós 0.7 l
  • Ferencz József gyógyvíz keserűsós és glaubersós 0.7 l

Nagyanyáink még tudták…

A székrekedésre vagy más gyomor panaszra az első segítség a keserűvíz volt. Az orvosok is ezt tanácsolták mielőtt gyógyszereket írtak volna fel. Mára ismét előtérbe kerültek ezek a régi, természetes gyógymódok.  

A Ferenc József gyógyvíz összetételében a legfontosabb két alkotóelem a glaubersó és a keserűsó, az utóbbi nagyobb mennyiségben van jelen, az emberi szervezetre gyakorolt hatását e két só határozza meg.

Immár 100 éve: Ferenc József is gyógyít

A Ferenc József keserűvíz lelőhelye a XI. ker-ben található, Őrmezőn, és a 19. század vége óta palackozzák a gyógyulni vágyók számára.  

A keserűsó kedvező hatására vonatkozóan már több mint száz évvel ezelőtt jelentek meg cikkek különböző orvosi közlönyökben, amelyek ismeretében a múlt században és e század első felében sok orvos alkalmazta előszeretettel a Ferenc József gyógyvizet bizonyos betegségek kezelésében, gyógyításában.

Kiknek jó a Ferenc József víz?

A Ferenc József keserűvíz elsősorban székrekedésre, valamint enyhe bélgyulladás kezelésére alkalmas.

A keserűsós gyógyvizek azonban nemcsak a székrekedés befolyásolására használhatók, hanem a székrekedés következtében kifejlődött aranyérbetegség kezelésére is, valamint a székelés szabályozására, a végbél és alhasi szervek fájdalmas székeléssel járó megbetegedéseiben, sérv esetén.

A keserűvíz rendszeres fogyasztása eredményeként felgyorsult bélmozgás következtében gyorsabban halad át a bélcsatornán a táplálékok fehérje- és zsírtartalma, és kevesebb szívódik fel ezekből, esetleg más tápanyagokból is a szervezetbe, ezért célszerű a keserűvizet nem közvetlenül étkezés előtt vagy után, hanem éhgyomorra elfogyasztani.

Ha fogyókúrás célzattal innád

Fogyókúra kiegészítőként, vagy elhízás ellen alkalmazva viszont, éppen a fenti hatás miatt a főétkezések után érdemes a gyógyvizet fogyasztani.

Ferenc József, az epe-doktor

A keserűsós gyógyvíz gyomor és bélhurutban illetve epe panaszokban is ajánlott, hatásukra az epehólyag gyakrabban húzódik össze, gyakoribb az epeürítés, ezáltal csökkenti az epehólyag pangását.

Mennyit fogyassz belőle?

Az egyszeri hashajtásra ajánlott mennyiség 2-3 dl. A tömény keserűvíz bélmozgató, hashajtó hatása lassabban – 12-24 óra alatt – alakul ki, a vízzel hígított, langyosan elfogyasztott keserűvíz már 1-2 óra múlva székletürítést eredményez.

Bélrenyheség tartós kezelésére naponta 1-2 dl gyógyvíz elfogyasztása ajánlott.

Fogyókúra esetén, elhízás ellen naponta 3x1-2 dl ajánlott a főétkezések után.

 Mikor ellenjavallt a Ferenc József víz fogyasztása?

Heveny gyomor- és bélhurut, savhiány, vérző gyomor- és bélfekély, szívgyengeség, valamint hasmenés, hányás és más módon bekövetkezett jelentős folyadékvesztés esetén.

Epehólyag gyulladás és epekő esetén csak orvosi javaslatra vehető igénybe a gyógyvíz!

 +1 hasznos TIPP:

Az ivókúra általános szabályai a következők

A kúra általában 4-6 héten át tart, és napi 1-1,5 dl gyógyvíz elfogyasztását jelenti.

A gyógyvizet étkezés előtt, apró kortyokban kell meginni, naponta 3 alkalommal.

A megkezdett gyógyvizes palackot hűvös helyen kell tartani és két napon belül el kell fogyasztani.

Kisebb mennyiségű fogyasztás hosszú távon is megengedett.

Webáruház készítés