Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Laktáz enzim kapszula 30x

Laktáz enzim kapszula 30x
  • Laktáz enzim kapszula 30x
  • Laktáz enzim kapszula 30x

A Lifeplan laktáz enzim kapszula (speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer) a laktózintolerancia kellemetlen tüneteinek megszüntetésére szolgáló készítmény. A kizárólag növényi kivonatból előállított laktáz enzim adásával megszüntethetők a tejcukor-intolerancia kellemetlen tünetei:

  • puffadás, flatulencia
  • has feszülés, fájdalom
  • tejcukor fogyasztása után hasmenés
  • akár migrénes roham is.

A Lifeplan laktáz enzim kapszula laktázt tartalmaz. Ez az enzim segíti a tejcukor, más néven a laktóz lebontását. Ez a készítmény azoknak ajánlott, akik laktóz intoleranciában szenvednek, vagyis nehezen, vagy egyáltalán nem tudják a tejet és tejtermékeket megemészteni. Az autoszóm recesszív öröklésmenet miatt a laktáz termelődése és ez által a tejcukor tolerancia egyedi mértékben változó az enyhétől a teljes laktáz hiányig terjedően. A laktáz enzim deficienciája miatt bakteriális fermentáció következik be, melynek eredménye a gázképződés és a víz ozmótikus visszaáramlása a belekbe.

A tej megvonása az étrendből súlyos kalcium hiányhoz valamint fontos vitaminok hiányához vezethet.

Kíméletes megoldás a laktáz enzim per os (szájon át) pótlása az étkezést megelőzően. Így a tejcukor valamint a tejcukrot tartalmazó ételek fogyaszthatóvá válnak a kellemetlen tünetek nélkül is!

Milyen élelmiszerek tartalmaz(hat)nak laktózt?

Tej, joghurt, kefir, tejszín, tejföl, vaj, vajkrém, vajíró, margarinok, tejpor, sajt, túró, savó, savópor, Citopán por, tejsavó alapú édesítőszer, és ezekből készült élelmiszerek, ételek.

Rejtett formában laktózt tartalmazhatnak:

Gyógyszerek, pezsgőtabletták, étrend-kiegészítők, kalács, bukta, péksütemények, tejes kifli, kekszek, muffinok, csokoládék, puding, desszert, salátaöntet, leves porok, sodók, burgonyapüré por, félkész és késztermékek stb.

Hatóanyag-tartalom: 1 kapszula tartalma – laktáz enzim – 125 mg.

Összetevők:

Laktáz enzim, (Aspergillus Oryzae), szójabab olaj, zselatin, szorbitol, glicerin, lecitin, titánium-dioxid, méhviasz.

Adagolás: 

Jellemzően 1, vagy 2 kapszula kevés folyadékkal közvetlenül a tejet vagy tejterméket tartalmazó ételek fogyasztása előtt. 1 kapszula 6 gramm tejcukor feldolgozásához elegendő. A naponta elfogyasztott mennyiség ne lépje túl a napi 4-5 kapszulát.

Kiszerelés: 30 db.

Fontos figyelmeztetések:

  • Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
  • Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!
  • Szobahőmérsékleten, száraz helyen, fénytől védve tárolandó!
  • A gyógyászati tápszer nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
  • A készítmény fogyasztása veszélyeztetheti az olyan személy egészségét, aki nem szenved abban a betegségben, rendellenességben, illetve nincs olyan egészségi állapotban, melyre a termék alkalmazandó!
  • Az enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani.
  • A laktóztolerancia változhat, ezért szakértőtől kérjenek tanácsot az egyéni adagolásra vonatkozóan.
  • A speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer olyan különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszer, amely olyan betegek kizárólagos vagy részleges táplálására szolgál, akiknél a természetes eredetű tápanyagok vagy azok metabolitjainak felvétele, emésztése felszívódása, feldolgozása vagy kiválasztása korlátozott, csökkent, vagy zavart, valamint más orvosilag meghatározott tápanyagszükséglet áll fenn, és ez nem biztosítható a hagyományos étrend megváltoztatásával, más különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerrel vagy e kettő kombinációjával. A speciális gyógyászati célra szánt tápszer gyártói felhasználási előírással összhangban lévő használatának biztonságosnak, előnyösnek és hatásosnak kell lennie azon személyek különleges táplálkozási igényének kielégítésében, akiknek szánták, és ezt általánosan elfogadott tudományos adatokkal kell igazolni.
Webáruház készítés