Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Salvus gyógyvíz permet orrspray feltéttel zöld 50 ml

Salvus gyógyvíz permet orrspray feltéttel zöld 50 ml

Bükkszéki Salvus természetes alkálihidrogénkarbonátos gyógyvíz permet

Javallatok: Ajánlott az orr és melléküregei hurutos megbetegedéseinek kezelésében a nyálkahártya nedvesítésére, nyákoldásra, a váladék kiürülésének elősegítésére, a dohányzás okozta káros légúti hatások csökkentésére.

Mi a hatóanyaga? Természetes alkalikus gyógyvíz, mely hatását illetően nagyrészt nátriumbikarbonátot és konyhasót tartalmaz.


Bükkszék változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. Itt kerül kitermelésre 540 m mélyről a hazánkban egyik legnépszerűbb, 40 °C hőmérsékletű SALVUS gyógyvíz. Ez a gyógyvíz tette országosan ismertté a községet. A SALVUS gyógyvíz a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik.


Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi. A SALVUS gyógyvízben oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jó hatásúak.

Összetétele (mg/l):

Nátrium 7308mg
lítium 2.1mg
klorid 2350mg
bromid 24,80mg
jodid 1.95mg
fluorid 2.60mg
Hidrogéncarbonat 13913mg

Összes alkotó: 22989mg/liter

Webáruház készítés