Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Szójavit mineral kapszula 564 mg 60x

Szójavit mineral kapszula 564 mg 60x

Étrend-kiegészítő a változókori csontozat védelmében.

A fitoösztrogéneknek a hőhullámok mérséklésén kívül is nagy szerepe van táplálkozásunkban.

Az idő múltával a csontfaló és csontépítő sejtek dinamikus egyensúlya megbomlik: a csontveszteség akár évi 1-3%-ot is elérhet. Ez elsősorban a nőket sújtja, hiszen vékonyabb csontúak a férfiaknál. A távol-keleti szójafogyasztó nemzetek tagjai sokkal tovább megőrzik csontozatuk épségét, annak ellenére, hogy az ázsiai asszonyoknak kisebb a csonttömege. Zöldségben dús étrendjük lényegesen több fitoösztrogénekben gazdag szóját tartalmaz, mint a miénk.
Napi egy adag tofuban annyi fitoösztrogén van, mint amennyit 2 Szójavit Minerál kapszula. A genetikailag tiszta szójából dúsítással állítják elő ezt a hatóanyagot, mely a szójababnak eredetileg csak 8 ezrelékét képezi.
A szója fitoösztrogénjei, másnéven izoflavonoid vegyületei, jelentős antioxidáns és gyenge ösztrogénhatással rendelkeznek. Szerkezeti hasonlóságuk megtéveszti a szervezetet, így sajátjaként ismeri fel őket.

Hatásuk kettős: a változókor csökkent hormontermelése során a szabadon maradó ösztrogén-receptorokhoz kapcsolódva , „ mint a zárban belülről hagyott kulcs „ védi a szervezetet a
nem kívánatos folyamatok megindulásától. Másrészt az ösztrogén túltermelése is zavart okoz. Az izoflavonoidok úgy segítenek ezen, hogy erősen kötődve a receptorokhoz, az ösztrogén vetélytársaivá válnak.

Cégünk a Magyar Menopauza Társaság tagja.

A Szójavit Minerál 15 mg fitoösztrogént tartalmaz kapszulánként, mely 12 órán belül kiürül a szervezetből, így ajánlott mennyiség napi 2x1 kapszula. A tégely 60 db kapszulát, egy havi adagot tartalmaz. A Szójavit étrend-kiegészítők hatóanyaga garantáltan genetikailag tiszta, nem génmanipulált szójából készült.
Az OÉTI pozitív szakvéleményével rendelkezik.


A készítmény kalcium tartalma jórészt jól felszívódó kalcium-citrátból áll. A Szójavit Minerál vitamin összetétele: D3-, B6-, C- K1-vitamin és folsav az ideális csontanyagcserében nélkülözhetetlen.
Laktóz intolarenciában szenvedők is alkalmazhatják.

Hatóanyag kapszulánként
fitoösztrogén 15mg
Ca-citrát 100mg
Ca-karbonát
Ca-ortofoszfát 47.2mg
K1-vitamin 25μg
D3-vitamin 2,5 μg
C-vitamin 30mg
B6-vitamin 1mg

Webáruház készítés