Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Tejsavópor édes Natura 500 g

Tejsavópor édes Natura 500 g
  • Tejsavópor édes Natura 500 g

Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.

A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.

A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.

Édes tejsavópor felhasználása

  • Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszés szerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
  • A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.

Tejcukor-érzékenyek nem fogyaszthatják!

Édes tejsavópor átlagos tápérték 100 g termékben

  • Energia:    1535 kJ (362 kcal)
  • Zsír: 1,5 g
    ebből telített zsír: 0,95g
  • Szénhidrát: 76 g
    ebből cukor: 76 g
  • Fehérje: 11 g
  • Só: 2,3 g
Webáruház készítés